Webde Unicode Karakter Seti Kullanımı %50ye Yaklaştı

Bugün googleın resmi blog sitesini dolaşırken unicode kullanımının tüm web üzerinde %50 gibi bir orana yaklaştığını belirten bir haberlerini gördüm. Unicode’un son versiyonu olan 5.2 ye güncellediklerini belirten yazıda, son versiyon unicode karakter setine tam 6.600 yeni karakter eklendiği vurgulanıyor. Unicode karakter seti, çoğu karakterleri desteklemesi nedeniyle tercih ediliyor. Böylelikle siteler farklı dillerde çalışan tarayıcılarda sorunsuz görüntülenebiliyor. SEO açısından da unicode un tercih edilmesinin yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bir web sitesi ne kadar çok geniş kitlede sorunsuz görüntülenirse yada bu altyapıyı desteklerse Google amcam bu siteye ufak bir artı verebilir diye düşünüyorum.

Konu hakkında bir grafiği sizlerle paylaşmak isterim :

Sitelerinizde unicode kullanmanızı öneririm. Bunu için yapmanız gereken şey:

<head>
.
.
.
</head>

kodlarının içerisin şu meta tanımlamasını yapmaktır :

<meta charset="utf-8"/>

2021 Dijital Pazarlama Trendleri ve İç Görülerim

2020 sanıyorum kimsenin öngöremediği bir pandemi kasırgası ile sonlanmak üzereyken, globalde yaşanan bu durum birçok şirketin çalışma şeklini de etkiledi. Aşının bulunma haberi, panik havasını ve ekonomide yaşanan stresleri gevşetirken insanlar üzerindeki korkunun hemen geçmesi…

COVID-19 Hakkında Platin Dergisi ile Yaptığım Söyleyişi

1-Korona sonrası dönemde hedef kitle, gönüllü karantina döneminde. Çoğu kişi artık sokağa çıkmaktansa her alışverişini online yapmayı tercih ediyor. Sizce bundan sonraki süreçte, markalar hedef kitleye ulaşabilmek ve satın alma süreçlerine hız kazandırabilmek adına ne…

2 yorum

    merhabalar. bende editledigim bir fck editörde unicode ceviri yapan bazı js kodları gördüm bunuda fck editörüme ekledim. Google amcan seni seviyor. google amcaya “unicode seo” diye arama yaptıgımda kendimi bu blog sitesinde buldum (: merak ettim acaba google bu unicode için sonuc veriyor mu vermiyormu. biraz daha yaptıgım araştırma sonucunda google özellikle unicode kodlarının üzerinde cok durdugunu farkettim. sitemap ve rss ler icin epey iyi olacagını dusunuyorum.. beni aydınlatan bu güzeL makele için tşk ederim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir