Sosyal Sitelerde Cinsiyete Göre Kullanım İstatistikleri

Öncelikle aşağıda yer alan demografik bilgilerin anlatımını gerçekleştirelim.

  • Web sitelerin %84’ü, diğer bir anlatımla her 19 siteden 16’sı ağırlıklı olarak bayan kullanıcıya sahip.
  • Sosyalleşme web sitelerinden Digg, Reddit ve Slashdot ağırlıklı olarak erkek kullanıcılara sahip. Bunlardan Slashdot sitesindeki kullanıcıların %82’sini erkek kullanıcılar oluşturmakta.
  • Eğer bu 3 web sitesini istatistiklerde kullanmazsak, bayan kullanıcılar erkek kullanıcılardan daha fazla.
  • Twitter ve Facebook kullanıcı cinsiyet oranları birbirlerine benzerlik gösteriyor. Twitterın toplam üye sayısının %59 ‘unu bayan kullanıcılar oluştururken, facebookta bu oran %57 düzeyinde.
  • Bayanların en yoğun olarak yer aldıkları web sitesi bebo.com ve toplam üye sayısının %66 sını bayanlar oluşturuyor. Bebo.com’u sırasıyla myspace ve classmates.com takip ediyor.
  • 19 büyük sosyal web sitesindeki toplam cinsiyet oranlarına baktığımızda, %47bay %53 bayan kullanıcıları oluşturuyor.
Sosyal Web Sitelerindeki Cinsiyet Oranları

Kaynak: pingdom.com

2021 Dijital Pazarlama Trendleri ve İç Görülerim

2020 sanıyorum kimsenin öngöremediği bir pandemi kasırgası ile sonlanmak üzereyken, globalde yaşanan bu durum birçok şirketin çalışma şeklini de etkiledi. Aşının bulunma haberi, panik havasını ve ekonomide yaşanan stresleri gevşetirken insanlar üzerindeki korkunun hemen geçmesi…

COVID-19 Hakkında Platin Dergisi ile Yaptığım Söyleyişi

1-Korona sonrası dönemde hedef kitle, gönüllü karantina döneminde. Çoğu kişi artık sokağa çıkmaktansa her alışverişini online yapmayı tercih ediyor. Sizce bundan sonraki süreçte, markalar hedef kitleye ulaşabilmek ve satın alma süreçlerine hız kazandırabilmek adına ne…

7 yorum

    sosyal paylaşım sitelerinde, kadın profilleri açıp avlanan erkeklerin sayısının da özellikle türk kullanıcılar arasında oldukça fazla olduğunu düşünürsek, çıkarılan bu istatistik bir anlam ifade etmeyebilir. ama yine de güzel bir istatistik.

    Fakat bu servislerdeki facebook, twitter ve linkedln dışındakilerin çok türk kullanıcısı yok bunuda göz önüne almak lazım 🙂 gerçi aradaki farkı muhtelemen facebookta kapatıyoruzdur ama 🙂

    Kemal fakat bu denge büyük şehirlerden başlayarak tüm illere doğru her geçen gün bozuluyor. Zaten bu tür sosyal ağları kullanan bayanların belli bir eğitim ve sosya-kültürel seviyesine ulaşan veya çalışan bayan kitlesinin artması en önde giden etmen olarak karşımıza çıkıyor. Bu olaya sadece facebook olarak bakmamamız gerekiyor çünkü hergeçen gün artan bir sosyal ağ yapısı var.

    Ama gel gelelimki bu veriler yurtdışı kullanıcıları baz alınarak oluşturulmuş. Ülkemizde facebook, friendfeed, twitter, linkedln ve xing dışında sosyal ağ yaygın olarak kullanılmadığını düşünüyorum.

    Genelde erkek kullanıcılar çoğunlukta gözüküyor. Tabi bu durum webmaster arkadaşların vs. erkek olmasından kaynaklanıyor 🙂

    Bayan kullanıcıların fazla olması aklımın ucundan bile geçmezdi 🙂 Sanırım genellikle izleyici konumunda bulunmalarındandır 🙂

    Dengeler artık değişiyor 🙂 Biraz okur yazarlık biraz da internetin kullanım alanlarının artmasıyla normal bir sonuç gibi. Fakat bu rakamlar Türkiye’yi kapsamıyor bu yüzden bu yorumlarımız Türkiye için doğru değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir