Birkaç Adımda Verimli Seo Teknikleri ile Başarıya Bir Adım

  1. Sitenizin konusunu belirleyin.
  2. Bu konu için yeterli bilgiye sahip olduğunuzdan emin olun.
  3. Rakip sitelerinizi inceleyin, analiz edin.
  4. Hedef kelimenizi seçin, karar verin. Detaylı anahtar kelime analizleri yapın.
  5. Bir site botlara göre değil insanlara yapılmalıdır. Bu sebeple göze hoş gelen renk kullanımından yeri geldiğinde ödün vermeyen, boyut olarak olabildiğince ufak bir tasarım yapmaya çalışın. Renk konusu çok önemlidir bu konuda renklerin insanlara olan etkisi hususunda bir metin ekliyorum:
    • Kırmızı: heyecan verici, güç, şehvet(aşk), hız, çarpıcı, kararlılık, arzu, cesaret
    • Sarı: sıcaklık, güneş ışığı, mutluluk, rahatlık, enerji
    • Mavi: güven, emniyet, aitlik, sadakat (bağlılık), profesyonellik (mavi en populer renklerden biridir özellikler. Firma siteleri için güven ve sadakat duyguları müşterinin rahat hissetmesini sağlar)
    • Turuncu: şakacı/neşeli, sıcaklık, çoşkulu, şevk, yaratıcılık
    • Yeşil: doğa, tazelik, serinlik, büyüme/gelişme, bolluk/bereket, ahenk
    • Pembe: yumuşaklık, tatlı, güvenlik
    • Mor: yönetici, dinsellik, itibar, asalet, lüks, incelik (şıklık)
    • Beyaz: saf, temiz, gençlik/çocukluk, saflık, basitlik (beyaz da insanları rahat hissettiren bir renktir. Burada bir deneme yapalım siyah dağınık bir sitede bir metin okuyup beyaz sade bir siteye geçin içinizdeki rahatlamayı sizde fark edeceksinizdir)
    • Siyah: kültürlülük, formalite, ayartıcı, sır, gizem
    • Altın: prestij, pahalı, seçkin
    • Gümüş: prestij, soğuk, bilimsel
  6. Sitenizin tüm sayfalarında 1 adet h1 tagı max 5 adet (ama yeri geldiğinde sayısını artırabilirsiniz) h2 ve h3 tagı kullanmaya çalışın. Kullanımlarınızı hiyerarşik kurgulamanız önerilir.
  7. Anasayfanızda muhakkak anahtar kelimenizi h1 tagı içerisine alıp 1 kere kullanın. 1 sayfada max 1 defa h1 tagı kullanmaya özen gösterin.
  8. Sitenizi iyi anlatan bir description etiketi yazın ve anasayfanızda bilhassa tasarımınızı bozmadan bir köşeye yerleştirin. Ve title, description ve keyword etiketinde hedef kelimenizi kullanın. Fakat ardıardına kelime tekrarı yapmayın. (2-3 ayda bir descriptionunuzu ihtiyaca veya google sıralamasına göre değiştirebilirsiniz.)
  9. İçeriklerinizi sitenize yerleştirdikten sonra sitenizi w3 validatordan geçirin ve hata oranını 0’a çekin.
  10. Sitenizin ana sayfasından muhakkak en az 1 siteye nofollow tagı olmadan bağlantı verin. Tercihen otoriter sitelere; örneğin milli eğitim sitesi, tema vakfı, Mehmetçik vakfı…
  11. Domaininizi olabildiğince uzun süre için satın alın.
  12. Spama bulaşmayın.
  13. Rakiplerinizden bir şekilde link edinmeye çalışın.
  14. Ve backlink çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Sandbox konusunda bilginiz olduğunuzu varsayarak bu konuya değinmiyor, link alırken dikkatli davranmanızı tavsiye ediyorum.

Yazar : Uğur ESKİCİ

2021 Dijital Pazarlama Trendleri ve İç Görülerim

2020 sanıyorum kimsenin öngöremediği bir pandemi kasırgası ile sonlanmak üzereyken, globalde yaşanan bu durum birçok şirketin çalışma şeklini de etkiledi. Aşının bulunma haberi, panik havasını ve ekonomide yaşanan stresleri gevşetirken insanlar üzerindeki korkunun hemen geçmesi…

COVID-19 Hakkında Platin Dergisi ile Yaptığım Söyleyişi

1-Korona sonrası dönemde hedef kitle, gönüllü karantina döneminde. Çoğu kişi artık sokağa çıkmaktansa her alışverişini online yapmayı tercih ediyor. Sizce bundan sonraki süreçte, markalar hedef kitleye ulaşabilmek ve satın alma süreçlerine hız kazandırabilmek adına ne…

2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir