Facebooktan Video Nasıl İndirilir?
İnternet dünyasındaki en büyük sosyal ağlardan birisi facebook. Bugün sizlere facebookta izlediğiniz videoları nasıl indirebileceğiniz konusunda yardımcı olacağım. İlk olarak bu işlemi yapacağımız tarayıcıyı indiriyoruz yani mozilla firefox. Firefoxu buradan indirebilirsiniz. Bilgisayarımıza firefoxu kurduktan sonra videoları indirme işlemi için bize lazım olan eklentiyi kuruyoruz. Firefox tarayıcısını açıp adres çubuğuna şu adresi yapıştırın.
Eklenti kurulduktan sonra tarayıcınızı kapatıp açın ve facebook'a firefox tarayıcınız ile giriş yapın. Daha sonra indirmek istediğiniz videonun sayfasına gidin ve videonun hemen sağ alt köşesinde yer alan menüden "download video" yu tıkladığınız videonuz mp4 formatında bilgisayarınıza inecektir. mp4 formatlı videoları media playerda izlemek için K-Lite Codec Pack kurulu olması gereklidir. Veya alternatif video oynatıcılarından VLC Player yada GOM Playerda direk olarak izleyebilirsiniz. Kolay gelsin.
Not: Firefoxun sürüm (3.5.6) güncellemesinden bu yana bu eklenti çalışmıyordu. 03.01.2010 tarihi itibariyle facebookvideo eklentisinin 2.1.9 versiyonu güncellemesi ile bu sorun düzeltilmiştir. Artık eklentiyi eskisi gibi sorunsuz bir şekilde kullanabilmekteyiz.
Not:Arkadaşlar 24.01.2010 tarihi ile facebook video eklentisi 2.2.0 sürümüne güncellendirilmiştir. Firefoxu açarken bu güncellemeyi dahil ederseniz, videonun yer aldığı sayfadan download işlemlerinize devam edebilirsiniz. Test edildi ve çalışmaktadır.
Eklentiyi Nasıl Güncelleyebilirim?
- Firefox tarayıcınızı çalıştırdığınızda üst menüden Araçlar>Eklentiler menüsünü tıklayarak önünüze açılacak pencerenin üst menüsünüden Eklentiler i tıklayın. Listeden facebookvideo yu bulun ve sağ tıklayıp güncellemelere bak menüsünü tıklayın. Bir güncelleme varsa size bir uyarı vericektir ve sizde devamında güncelleme işlemine devam ediceksiniz.
- Firefox tarayıcınızı açtığınız anda sağ alt köşede "eklentilerde yeni güncelleme bulundu" gibi bir yazı görüceksiniz. Bu yazıyı içeren pencereyi tıkladığınızda listede güncellemesi mevcut eklentiler listelenir ve buradan facebook video eklentinizin güncelleme işlemini yapabilirsiniz.
Not: Bu eklenti ile youtube.com, dailymotion.com, izlesene.com gibi kaynaklardan paylaşılan videoları indiremezsiniz!!! Sadece facebook.com a yüklenmiş videoları indirmek için kullanabilirsiniz.
Benzer konu yok.
Bu konu 517 gün önce yazıldı.
Bu yazıyı beğendin mi?
Henüz geri bildirim yok.



(Bu yazı toplam +6 puan toplarken, 6 kadar kişi oy kullandı.)


























Ocak 20th, 2010 - 20:54
Bende 3.5.6 var ve güncellemeyi de yaptım ama indir linki görünmüyor..Videonun sayfasına da gidiyorum yine görünmüyor,atladığım bir adım mı var diye baktım ama yok..sorun ne olabilir?
Ocak 20th, 2010 - 23:23
Kardeş ya ne zamana olur daha beklermiyiz..
Ocak 24th, 2010 - 17:59
Arkadaşlar 24.01.2010 tarihi ile facebook video eklentisi 2.2.0 sürümüne güncellendirilmiştir. Firefoxu açarken bu güncellemeyi dahil ederseniz, videonun yer aldığı sayfadan download işlemlerinize devam edebilirsiniz. Test edildi çalışıyor. Herkese kolay gelsin.
Ocak 25th, 2010 - 13:50
Çok sağol abi ya çok makbule geçti..Sen bize yardım ettin yüce rabbimde sana yardımcı olsun.Sağol abi eline koluna sağlık.250′ye yakın video indirdim..
Ocak 25th, 2010 - 15:16
Amin kardeşim cümlemize inşallah :)
Ocak 29th, 2010 - 10:48
çalışmıyor
Ocak 29th, 2010 - 11:19
Çalışıyor, adımları dikkatlice tekrar uygulayın. Tekrar denedim bir problem yok eklentide, çalışıyor.
Ocak 30th, 2010 - 01:55
lütfen bana yardım edin yapamıyorum yaaa
Ocak 30th, 2010 - 09:37
Gerekli açıklama yazıda mevcuttur. Biraz daha kolay anlıyabilmeniz adına resimli anlatım yaptım. Yazıyı tekrar en baştan okumanızda fayda görüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Şubat 1st, 2010 - 16:38
TEŞEKKÜRLER…..
Şubat 16th, 2010 - 21:58
ya görünmüyor diyor güncellemeye
Şubat 17th, 2010 - 17:12
Eklenti için mi görünmüyor diyor? Eğer 2.2 versiyonu ise ve sorununuzu tam olarak yazarsanız yardımcı olalım. Ama öncelikle eklentiyi komple kaldırıp bağlatısını verdiğim adresten tekrar kurmayı deneyin.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9614
Şubat 22nd, 2010 - 13:11
ARKADAŞLAR BEN TÜM SÖYLENENLERİ YERİNE GETİRDİM İSTEDİĞİM VİDEOYUDA İNDİREBİLİYORUM TEK PROBLEMİM VİDEODA SES VAR GÖRÜNTÜ YOK,YANİ WİNAMPTA İZLERKEN GÖRÜNTÜ ÇIKMIYOR AMA SES VAR..NE YAPMALIYIM BİLENLER ACİL OLARAK YARDIM YAZSINLAR BEKLİYORUM..
Şubat 22nd, 2010 - 19:31
Mp4 formatlı videoları media playerda izlemek için K-Lite Codec Pack kurulu olması gereklidir. Veya alternatif video oynatıcılarından VLC Player yada GOM Playerda direk olarak izleyebilirsiniz. İndirmeniz için gereken linkler yukarıda, konu içerisinde yer almaktadır.
Şubat 25th, 2010 - 22:34
ya bende facebook video gözükmüyor o neden
Mart 3rd, 2010 - 14:30
herşeyi yaptım ama video açılmıyor ?
Mart 3rd, 2010 - 15:08
İndirdiğiniz mp4 formatlı videoları media playerda izlemek için K-Lite Codec Pack kurulu olması gereklidir. Veya alternatif video oynatıcılarından VLC Player yada GOM Playerda direk olarak izleyebilirsiniz. Konu ile ilgili detaylar yukarıda anlatılmıştır. Gereken programı veya media player eklentisini kurup indirdiğiniz videoyu onunla açarsanız çalışacaktır.
Mart 8th, 2010 - 06:03
facebooktan video yükleme programını bir türlü bulamıyorum biri bana yardımcı olabilirmi?
Mart 14th, 2010 - 10:16
ya Firefox tarayıcısını açıp adres çubuğuna adresi yapştırdıktan sonra eşleşen eklenti yok yazıyor ne yapabilirm ?
Mart 14th, 2010 - 12:37
Doğru adresi yapıştırdığınızdan eminmisiniz? Şimdi kontrol ettim fakat herhangi bir sorun yok. Dilerseniz kontrol edip tekrar bir deneyin.